ضایعات پارچه

پارچه کهنه

پارچه کهنه

پارچه کهنه چیست ؟

 

پارچه کهنه چیست و چه کاربردی دارد یکی از سوالات متداول این هست ضایعات پارچه چه کاربردی دارد .

باید اشاره کنم پارچه کهنه به استفاده قبلی نمی آید و از آن میتوان استفاده جدیدی کرد . در بسیاری از تولیدی ها این ضایعات پارچه را دور می ریزند بعلت اینکه هیچ آگاهی از بازیافت آن ندارند . این ضایعات پارچه‌ ها می‌توانند از جنس‌های مختلفی مانند پنبه ، پشم ، ابریشم ، ویسکوز ، پلی‌استر ، نایلون و غیره باشند .

 

پارچه کهنه

تفاوت پارچه کهنه با ضایعات پارچه چیست ؟

پارچه‌های کهنه معمولاً به دلیل فرسودگی ، پارگی یا تغییر رنگ دور انداخته می‌شوند . ولی ضایعات پارچه به پرتی های پارچه در حین تولید پارچه و لباس در کارخانه های نساجی و تولیدی لباس گفته می شود .

مجموعه ما در حوزه ضایعات نساجی و ضایعات پارچه فعالیتی گسترده دارد ولی در حوزه لباس کهنه و غیره فعالیتی خاص ندارد . از آنجایی این وسایل کهنه از نظر بهداشتی و نگهداری شرایطی خاص و سختی دارند به همین دلیل فعالیتی در این زمینه ندارد .

ولی بطور مفصل در مورد کاربرد پارچه کهنه و استفاده آن صحبت خواهیم کرد :

۱- تولید محصولات جدید

این پارچه ها می‌توانند برای تولید محصولات جدید استفاده شوند . به عنوان مثال ، از این پارچه ها می‌توان برای تولید لباس ، کیف ، کفش ، وسایل تزئینی و غیره استفاده کرد . ولی در هنگام استفاده از این موارد باید به نکات بهداشتی توجه کنید .

۲- بازیابی مواد اولیه

پارچه‌های کهنه می‌توانند برای بازیابی مواد اولیه مانند پنبه ، پشم و پلی‌استر و پپ و پلی آمید و شیشه استفاده شوند. این مواد اولیه می‌توانند برای تولید محصولات جدید استفاده شوند . ولی بازیابی پنبه و تولید مواد اولیه الان در ایران قابل اجرا نیست و نمیتوان در ایران ضایعات پارچه پنبه یا ضایعات نخ پنبه را به الیاف قابل ریسندگی تبدیل کرد . چون این امر نیازمند دانش فنی بالا در حوزه برق و مکانیک و مهندسی نساجی و مهندسی شیمی و مواد هست . در حال حاضر در کشور ترکیه از ضایعات پارچه پنبه در تولید نخ در نیر های ۱۰ و ۸ استفاده می شود که ارزش افزوده بسیار بالایی دارد . 

مطالب پیشنهادی  خرید و فروش ضایعات نخ و پارچه

۳- تولید انرژی

از این پارچه می‌توانند برای تولید انرژی استفاده شوند. به عنوان مثال ، از پارچه‌های کهنه می‌توان برای تولید برق ، گرما و سایر انواع انرژی استفاده کرد . بیشترین استفاده این لباس کهنه و غیره در آجر پزی ها برای تولید انرژی برای پختن آجر هست . لباس های کهنه را در آجر پزی ها میریزند و با سوختن آنها انرژی لازم برای پختن آجر تامین می شود .

انواع بازیافت منسوجات کهنه

  1. تولید الیاف جدید  : با این کار منسوجات کهنه به الیاف تبدیل می شود و بکمک دستگاه های حلاجی این کار انجام می شود  .
  2. تولید کمپوست :  در این مدل منسوجات کهنه با جنس پنبه یا منسوجات طبیعی را به کود تبدیل می کنند .
  3. تولید سوخت : تولید انرژی و گرانول و غیره با منسوجات  کهنه رایج هست و خیلی از مراکز آجر پزی و غیره این کار را انجام می دهند .

پارچه کهنه

فواید بازیافت منسوجات کهنه

بازیافت پارچه کهنه مزایای زیادی دارد . برخی از مزایای بازیافت پارچه کهنه عبارتند از :

  1. کاهش آلودگی : بازیافت منسوجات کهنه کمک بسیار زیادی به محیط زیست می کند . بازیافت پارچه کهنه به کاهش آلودگی کمک می‌کند . به عنوان مثال، بازیافت پارچه‌های کهنه به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی های زیست محیطی کمک می‌کند .
  2. صرفه‌جویی در منابع : بازیافت پارچه کهنه به صرفه‌جویی در منابع کمک می‌کند. به عنوان مثال، بازیافت پارچه‌های کهنه به صرفه‌جویی در منابع آب و انرژی کمک می‌کند.
  3. ایجاد اشتغال : بازیافت پارچه کهنه می‌تواند به ایجاد اشتغال کمک کند . به عنوان مثال ، کارخانه‌های بازیافت پارچه کهنه به نیروی کار نیاز دارند . در خرید و فروش ها و حمل نقل و غیره نیازمند نیروی کار هستند .
مطالب پیشنهادی  ضایعات دم قیچی پارچه

نتیجه‌گیری

ولی باید بگویم در خرید و فروش و استفاده از پارچه کهنه باید به موارد بهداشتی توجه خاصی کنید .

پارچه‌های کهنه می‌توانند در موارد مختلفی استفاده شوند . بازیافت پارچه کهنه مزایای مختلفی دارد و می‌تواند به کاهش آلودگی ، صرفه‌جویی در منابع و ایجاد اشتغال کمک کند .

پارچه کهنه

لباس کهنه

از لباس کهنه منظور لباس دست دوم هست که معمولا در خانه ها و کارخانه ها و هر جای که انسان باشد به وجود می آید . که باید برای بازیافت آن فکر اساسی کرد . لباس های تاناکورا در اثین وضع بد اقتصادی به یک منبع خرید لباس شده هست . برای خرید لباس تاناکورا باید به نکاتی توجه کنید که برای این منظور محتوایی تولید کردیم که با کلیک در کلمه لباس تاناکورا میتوانید از آن استفاده کنید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
با ما تماس بگیرید